Hit Counter

Senaste klubbnytt!

Måndag 18 april

Nu har vi kommit till mitten av terminen, våren har kommit och snön smälter äntligen, med lera som följd. Hästarna är pigga och glada, bara Ratina R är sjukskriven från lektionerna då hon har ont i ett bakben och har därför boxvila.
För några veckor sedan flyttade en ny ponny hit, Silver Gossip heter hon, men kallas för Jennie, hon är skimmel, d-ponny och 10 år.
Tävlingssäsongen har dragit igång också, här på klubben anordnas klubbdressyr den 30/4 och klubbderby (hoppning/terräng) den 8/5! Kom och delta eller titta, Café Barbacka har öppet under alla tävlingsdagar!
Första helgen i juni har vi lokal/regionala hopptävlingar för häst, och då behövs många hjälpande händer, i cafè/grill, parkering, på framhoppning och i sekretariat! Kolla funktionärslistorna som ligger ute på förstasidan och se vad just Du kan hjälpa till med, all hjälp mottages tacksamt. Vill du veta mer om att vara med och hjälpa till vid tävlingar, dyk upp på ett av tävlingssektionens möten, ALLA är välkomna oavsett ålder, avisering om när det är möte dyker upp på hemsidans förstasida!

 

2010

Tisdag 14 december

I helgen har det varit full rulle i klubben. På fredagen firade vi 25-årsjubileum med ryttarfest på Café Koppen inne i stan med mat, dryck och underhållning. Priser delades ut och alla verkade ha trevligt! Ett stort tack till Linda Jacobsson och Sofia Klint som ordnade med allting! På söndag var det även dags för årets Luciafirande och det blev Luciatåg, höjdhoppning och annan underhållning i ridhuset.
Fler bilder från både ryttarfesten och Luciashowen finns på vårt nya Bildgalleri.


Dressyrlaget div 2 säsongen 2010: Frida Lindman, Camilla Rickardsson, Daniela Dahlin, Marika Gunhaga och Sara Nilsson.


Ponnyhopplagen div 2 säsongen 2010: Frida Lindman, Emely Nordqvist, Johanna Sondell, Ida Zetterlund, Alva Hellström och Maj-Li Jönsson. Ej medverkande på bilden är Sofia Hansson, Natalie Östman, Cecilia Skoglund och Sanna Byström.

Tisdag 23 november

I helgen har vi varit på clinic för Roberto Cristofoletti, både rolig och inspirerande!
På söndagsförmiddagen var det också Ryktrally där våra yngre medlemmar fick putsa och snygga till sin favorithäst, som sedan bedömdes av domare och vinnare utsågs.
Vinsten var en privatlektion, och vann gjorde Adam och Wilma som ryktade Jade.
Ett stort grattis till er som får rida en privatlektion tillsammans!


Deltagarna i Ryktrallyt 2010, från vänster: Wilma Eriksson, Adam Sondell,
Emma Sondell, Sandra Näsström, Tova Silling, Julia Sjölund, Emelie Lundberg,
Cornelia Åkerlund, Julia Häggström samt Snus-Oskar och domare Maria Palmqvist.


Vinnarna i Ryktrallyt 2010: Adam och Wilma tillsammans med Wielgermas Jade.


Roberto Cristofoletti hade lite problem med gylfen när han red sex st okända hästar.

Måndag 15 november

Inte mycket har hänt den senaste veckan. Vi hade Spökafton för våra yngre ryttare i lördags, vilket var väldigt uppskattat! Vem kunde tro att vi har så många snälla spöken här på klubben? Vi planerar även att åka till Sundsvalls Ridklubb söndag 21/11, då de har clinic med italienske världscupryttaren Roberto Cristofoletti. Busslistan och mer information hittar ni här. Har ni några frågor, kontakta ridskolan.

Måndag 8 november

Idag åkte Lady tillbaka till Göteborg, då hon tyvärr inte passade in i vår verksamhet.

I helgen var det också hopptävlingar i Timrå. Från KfRK åkte sju ponnyer och fyra hästar, varav en ridskoleponny och en ridskolehäst. Här är deras resultat.

Lördag 6/11-10 Ponny
Cecilia Skoglund/Heurby (D-ponny) - LD 0+0 fel och delad första placering - LC 4 fel
Cecilia Skoglund/Chimichanga (B-ponny) - LB utesluten - LA 8 fel
Emely Nordqvist/Lee Lou (D-ponny) - LC 8 fel
Emely Nordqvist/Arbors Falco (D-ponny) - LB 4 fel
Frida Lindman/Wielgermas Jade (C-ponny) - LB 0+0 fel - LA 6 fel
Maj-Li Jönsson/Roddik (D-ponny) - LC 0+0 fel
Johanna Sondell/Simsalabim (C-ponny) - LC 4 fel - LB 4 fel

Söndag 7/11-10 Häst
Jenny Wiklund/Quite a Colour - 90cm avd B 4 fel - 1m avd B 0 fel
Anna Melinder/Alfons - 90cm avd B 0 fel - 1m avd B 4 fel
Josefin Eldeklint/Qorsica - 1m avd B 0 fel - 110cm avd B 4 fel
Madelen Skoglund/Lancier - 90cm 4 fel - 1m 0+4 fel


Unghästarna från KfRK som nollade varsin runda under söndagen.

Resultaten för ponny respektive häst finns även på Internet. Ni får också skicka in fler bilder om ni har från helgen, eller på någon av privat- eller lektionshästarna.
Vi håller ju som bekant på att uppdatera hemsidan med mycket fler bilder!


Måndag 1 november

I helgen avgjordes klubbmästerskapen i hoppning, och vi har därmed utsett våra klubbmästare i både hoppning och dressyr.

Segrare i KM dressyren;
Lektionshäst - Frida Lindman/Soleil
Privathäst - Sandra Byström/Mary-Jane
Ponny - Frida Lindman/Wielgermas Jade

Segrare i KM hoppningen;
Lektionshäst - Frida Lindman/Soleil
Privathäst - Madelen Skoglund/Lancier
Lektionsponny - Janni Wedin/Wielgermas Jade
Privatponny - Alva Hellström/Lady Suzette

Ett stort GRATTIS till dessa duktiga ekipage, och ett extra grattis till Frida som lyckades ta hem hela tre stycken KM-titlar!


Torsdag 7 oktober

Ett gäng nya hästar har anlänt till ridskolan som ersättare till de vi sålt. Neron är en brunskäck valack, 8 år och ca 150 cm hög. Santana är ett fuxsto som är 12 år och ca 155 cm hög. Blacky är en svart c-ponny valack, 7 år. Lady som är ett d-ponny sto, rödskäck 6 år. Yummi som är ett b-ponny sto, fux med bläs och vita ben.
Lady Suzette har blivit såld till Alva och flyttat från ridskolan.

Torsdag 16 september

Terminen har börjat och vi har bytt ut några hästar. Preili Bianca, Ewita, Kilberry och Cibell är sålda och nya är Alfons, en välriden, snäll halvblodsvalack f. 2004 och Snus Oskar, ett Gotlandsruss f. 2006 som ska skolas in för att kunna börja gå fler lektioner till våren. Vi letar även några fler lektionshästar som ersättare till de som flyttat, Plexus och Mango är fortfarande till salu.

Måndag 5 juli

En sommaruppdatering. Nu har hästarna sommarlov fram tills ridlägren i augusti! Ridskolan har köpt en ny häst i vår som heter Ewita, Svenskt Halvblods sto f. 2001. En tråkig nyhet är dock att lilla Domina fått galoppera vidare till de gröna ängarna p.g.a. senskada och hovbensfraktur för en tid sedan. Några ridskolehästar är till salu, se länk på första sidan.
Den 7 augusti kommer det att hållas saluhästvisning här på anläggningen, vi hoppas på stort intresse och många sälj och köpsugna! Anmälan görs, som tidigare år, via hemsidan, eller via mail/telefon.

Trevlig Sommar!

Onsdag 24 februari

Kylan vägrar släppa taget, vilket tyvärr medför många inställda lektioner, prata med din instruktör om du har frågor om vad som gäller för just din ridgrupp.
En ny privatägd ponny har flyttat in i stallet, Pyret heter han och ägs av familjen Gabrielsson. För några helger sedan var det dags för mätning och chipmärkning av några av våra ponnyer. Claus är slutmätt och är c-ponny, Trine och Ratina R lika så, Cibell är årsmätt och ca 134 cm hög. Kallemattson visade sig dock inte vara någon ponny utan en liten häst på ca 152 cm.
Ni hittar information under Träningar på startsidan som alla de externa tränarna som kommer hit under våren. Datum sommarens härliga ridläger finns också utlagda nu.

Torsdag 14 januari

Välkomna till en ny termin! Kylan har tagit ett stadigt grepp om oss de senaste veckorna vilket har medfört att många träningar under jullovet tyvärr blivit inställda. Charmör har blivit såld till Camilla Rickardsson, och Mango och Cibell är till salu. Vårens klubbtävlingar och träningar är under full planering och de som inte redan är utlagda här på hemsidan publiceras inom kort.
Skriver en liten notis här om vad som sades på Tävlingsryttarmötet igår, men som även gäller alla andra som kommer hit och rider sina egna hästar:
'Vi vill att ni mockar efter er i ridhuset och i paddocken så att underlaget håller sig fräscht längre, det kostar massor att byta ut. Viktigt också att när du lånat en gästbox på baksidan, mocka när du åker hem! Så det är rent och snyggt tills nästa besökare kommer. Grepar och kärror finns, om inte i direkt anslutning till ridbanorna/gästboxarna, i redskapsförrådet i stallet och kärrorna står utanför ena kortsidan på stallet. Tack för att du hjälper till att hålla snyggt och fräscht!' :)

 

2009

Tisdag 24 november

En månad kvar till julafton! Men ingen snö ännu, men däremot väldigt mycket regn och lera. KM i hoppning har nu genomförts, än har inga bilder kommit fram men det finns säkert, så om någon har, skicka gärna till webmaster så lägger jag ut dem här på hemsidan!
Novelle har blivit såld och flyttat till Finnmarken. Cibell har kommit tillbaka till ridskolan och går nu lektioner igen.
Årets Lucia show är under planering och kommer gå av stapeln söndagen den 13 december, välkomna!

Måndag 2 november

En sammanfattning av den senaste månaden. Häst dressyrlaget i div. II kom på en andra plats efter Njurunda RF i lagfinalen i Övik för några veckor sedan, grattis! Lagdeltagarna var; Camilla Rickardsson/Charmör, Sara Nilsson/Remember Me, Daniela Dahlin/Sir William och Carola Skoglund/Grand Jasmine F.
KM Dressyr har genomförts och bilder på segrarna hittar ni på startsidan! Nu har även de fina priserna till dem kommit!
Ridskolan har köpt två nya hästar, Ratina R som är ett 10 årigt brunt c-ponny sto och Zidane som är en 5 årig mörkbrun d-ponny valack. De har stått i karantän men ska nu få flytta in i stallet! Cibell är utlånad till en flicka som kanske ska köpa henne.

Torsdag 8 oktober

Ridskolan har nu sålt Fanny och Lovely Night, de står kvar på ridskolan än så länge men kommer flytta inom kort. Vi har även en ny häst på prov, Kallemattson heter han och är en brun valack på 6 år. Mango har fått akupunktur och massagebehandling och har nu börjat gå lektioner igen. Det har flyttat in en ny privathäst i stallet, Wilma, som ägs av Linda Jacobsson. Just nu har vi även privathästarna Shakira, Gråskaflickan, Emil och Cornelia uppstallade på baksidan. I helgen kommer Niclas Parmler och har hoppträningar, fredag och lördag, och söndag åker dressyrlaget till Övik för att tävla finalen i div. II. Nytt datum för Klubb Mästerskapet i hoppning är bestämt, det blir den 15 november.

Tisdag 1 september

Nu har terminen dragit igång och hästarna har kommit in runda och glada från betet. Trine går kvar på ridskolan och Soleil och Pampas har kommit tillbaka från sina ägare.

Söndag 26 juli

Nu har det gått väldigt länge sedan det blev någon uppdatering, detta på grund av datorkrångel o annat. Så vi försöker väl sammanfatta lite kort. Som de flesta vet så har Espri fått galoppera till de gröna ängarna på grund av en mycket svår senskada som han ådrog sig i hagen. Sunshine har blivit såld och flyttat till Lugnvik. Lovely Night och Novelle är till salu.
Mer information och nyheter kommer inom kort.
Ridskolan startar måndag den 17 augusti, och innan dess värmer vi upp med några ridläger!

Torsdag 26 mars

Dax för en uppdatering av läget! Som de flesta sett så har Espri boxvila sedan en tid tillbaka, han har skadat en sena i ett framben i hagen. Som vikarie till Espri har vi under några veckor fått låna Wilma av Linda Jacobsson men nu har hon åkt hem och Petra Sjölén-Norlanders fjording Trine har kommit istället!
Ridskolan har beslutat sig för att sälja Novelle eftersom han är sur i spiltan och även Sunshine eftersom hon är så het och kan gå så få lektioner på grund av det.
Byggnationerna på området fortsätter stadigt och nu börjar det likna nått! Nya kontor och lektionssal, omklädningsrum och kök håller på att ta form!

Torsdag 29 januari

Nu är ridskoleverksamheten i full gång igen! Hästarna är pigga o fräscha, peppar peppar! Plexus har blivit befriad från sin långa vinterpäls och slipper nu svettas så mycket! En tråkig nyhet är att Natanja fått galoppera vidare till de evigt gröna ängarna då hennes fång inte ville bli bättre trots strikt diet, behandlingar och flera månaders vila.
Till helgen kommer Niclas Parmler och har träningar, kom gärna och titta! Vi kommer tyvärr inte att ha några träningar för Sara Ljung denna termin, men istället kommer Susanne Rudholm!
Byggnationerna på området går framåt med stora kliv och fortsätter under våren. Ni kan följa bygget i länken på startsidan!

2008

Fredag 5 december

Så var vintern här med härlig snö! Som ni säkert sett så är stallbacken mer eller mindre en byggarbetsplats just nu och vi får ta oss in i ridhuset från ena kortsidan. Man har grävt upp och grävt igen mer eller mindre hela stallplanen under de senaste veckorna och nu börjar vi se några resultat, plattan som den nya utbyggnaden mellan Café och lider ska stå på är nu gjuten och nya värmeledningar är dragna till stallet!
På hästfronten är det ganska lugnt, peppar peppar, Bianca har vilat lite och ridits av Sara, Charmör har också fått tagit det lite lugnare och likaså Sunshine. Cibell och Carla fungerar bra i verksamheten och har blivit mycket omtyckta :)
Nästa lördag, den 13 december är det Luciashow som vi hoppas att alla kommer och ser! Många spännande uppvisningar av olika slag. I stallet kan man i några dagar till rösta på någon av de 5 Lucia kandidaterna samt rösta på vilken häst som man tycker ska bli stallbästis!
Passa även på att delta i någon eller några av julaktiviterterna som ni hittar på startsidan.

Fredag 17 oktober

I helgen som va gick Klubb Mästerskapet i dressyr av stapeln, det betyder alltså att vi nu korat våra klubbmästare i både dressyr och hoppning!

KM för lektionsponny - HOPPNING
1. Sofia Hansson - Lady Suzette
2. Alva Hellström - Lady Suzette
3. Marika Gunhaga - Dollar

KM för lektionshäst - HOPPNING
1. Frida Lindman - Soleil
2. Maria Palmqvist - Novelle
3. Linnea Nilsson - Preili Bianca

KM för lektionsponny - DRESSYR
1. Maj-Li Jönsson - Domina
2. Marika Gunhaga - Dollar
3. Linn Rönnholm Book - Domina

KM för lektionshäst - DRESSYR
1. Frida Lindman - Soleil
2. Camilla Rickardsson - Charmör
3. Daniela Dahlin - Sir William

Stort grattis till er alla! Ett speciellt grattis till Frida och Soleil som lyckades knipa båda första platserna för lektionshäst! Resultaten för privathäst och ponny hittar ni under Tävlingar i vänsterkanten.

Fredag 3 oktober

Hej igen! Det har kommit två nya hästar, ett litet gulblackt c-ponny sto som heter Cibell och ett stort skimmel sto som heter Carla, hon står i karantän just nu tillsammans med Claus, som fått skav av sadelgjorden och då ej kan ridas förrän det har läkt. Nino har fått åka tillbaka till Uffe och Natanja står som sällskapsdam till Nova Arnika hemma hos Cecilia Eurenius i Nora.
Det har även flyttat in en ny privatponny som heter Emmy.

Tisdag 9 september

Nu är det full fart på ridskolan igen! Vi har köpt två nya fina ponnyer, ett mörkbrunt c-ponny sto som heter Domina och ett brunt d-ponny sto som heter Sunshine.
I helgen som va hade vi lokal/regional ponnyhopptävling där vi hade några tjejer med, inga placeringar men vi hoppas att tjejerna är nöjda ändå! Sedan på söndagen var det klubb mästarskap i hoppning, resultaten hittar ni (inom kort) under Tävlingar här till vänster.
Så en tråkigare nyhet och det är att Natanja oturligt nog har fått fång och har nu boxvila. Nino har gjort illa sig på ett bakben och vilar han också. I övrigt mår hästarna fint, peppar peppar!

Lördag 23 augusti

Välkomna till en ny termin! Ridskolehästarna har haft en skön sommar och är nu tillbaka till arbetet runda och glada! De har värmt upp inför lektionsstarten med några ridläger som säkert många av er deltagit i.
Vi har under sommaren bytt ut några hästar och köpt nya. De som fått lämna ridskolan är Piggelin och Twister som tyvärr fick hosta på lektionerna, samt Wiggen som vi tyckte skulle få ett lite lugnare liv med tanke på hans vikt. Även vår vän Gaucho har blivit såld, men kommer att bo kvar på ridskolan under hösten.
Istället har det kommit en ny stor häst som heter Nino, en svartbrun Polsk valack på ca 10 år och ett brunt ponny sto som heter Wielgermas Jade och är importerad från Holland, hon har tävlat hoppning t.o.m. MSV i Göteborgstrakterna innan hon kom till oss. Vi ser oss även om efter någon till häst under hösten.

Måndag 23 juni

Nu är sommaren här, ridskolans hästar har sommarlov och går och mumsar gräs dagarna långa! De två nya skimmel ponnyerna har äntligen fått fina namn, Piggelin heter den som är lite större och Twister heter den lite mindre. Ridskolan kommer även att låna en liten ponny som ägs av Fam. Gabrielsson som heter Ballerina och är ett brunt c-ponny sto på 19 år som kommer att gå några lektioner till hösten.
Ridhuset är stängt p.g.a. ombyggnationer några veckor i sommar, då får ingen vistas där inne, varken häst eller ryttare. Ridskolan kör igång igen måndag den 18 augusti!

Trevlig sommar!

Måndag 5 maj

Nu är det vår och banorna har tinat fram och vi rider ute så mycket vi kan! Incognito har nu åkt tillbaka till Uffe och vi har fått hem två små söta ponnyer istället, de har inget namn ännu, så en namntävling kommer nog utlysas inom kort, de står dessutom i karantän just nu. Annars är läget i stallet bra, bortsett från att Plexus gått o blivit halt. Tävlingssäsongen har dragit igång, och vårt dressyrlag har varit på en första tävling i Timrå. Laget kom på 5:e plats och bestod denna omgång av Frida Lindman - Soleil, Camilla Rickardsson - Charmör, Jenny Flodin - Gaucho och lagledare Sara Nilsson - Novelle, nästa lagomgång går här hemma den 31 maj. Att bero på tävlingar, vi behöver funktionärer till både hopptävlingen den 17-18/5 och dressyren 31/5! Alla kan hjälpa till med något, det finns uppgifter till alla :-)
Två nya privatponnyer har flyttat in i stallet, Grazina heter den ena, hon och ägs av Marika Gunhaga och Tingeling II heter den andra och ägs av Maj-Li Jönsson. Även Sussi J-N's Robzon står i stallet just nu.

Torsdag 10 april

Hej igen! Mycket har hänt på hästfronten sedan sist. Sölwe har sålts tillbaka till sin förra ägare, han hade en skada på minisken och skulle därför ej kunna gå som ridskolehäst igen när detta läkt. Calibra visade sig inte bli bättre i sina ben trots att hon behandlats flera gånger och har därför fått galoppera vidare till de evigt gröna ängarna. Även vår trotjänare Bonita har fått sluta sina dagar, då hon olyckligt nog slitit av en sena i ena bakbenet. Lady Suzette är friskförklarad och ska sättas igång lite lugnt framöver. Man kollade tänderna på våra nyinköpta hästar för några veckor sedan och den stämde på alla utom Incognito "Ior" som visade sig vara 8 år istället för 5. Han ska troligen bytas ut p.g.a. att han har en liten pålagring. Espri är igång igen, hans lårkaka har försvunnit och han mår fint! Mango och Bianca fungerar bra på lektionerna och Lovely Night "Ellen" gör stora framsteg och verkar jätte snäll.

Fredag 1 februari

Nu har det kommit tre nya hästar till ridskolan! Ett brunt sto som heter Mango och är 5 år, hon har börjat gå några lektioner. Sen har det kommit ett till brunt sto från Estland, hon är 5 år och heter Preili Bianca, och ett gulbrunt sto som också är 5 år och heter Lovely Night, de två sistnämnda står i karantän tills vidare!
Soleil, Sölwe och Calibra har varit på återbesök på kliniken, Soleil är friskförklarad och ska börja sättas igång lite lugnt framöver, de två andra är mycket bättre och det är ju positivt! Espri vilar fortfarande p.g.a. den stora lårkakan han fått på rumpan. Piraya har åkt hem igen efter sitt vikariat. Olympia går sin sista dag som ridskolehäst idag och flyttar till ett annat stall i början av nästa vecka, men kommer och hälsar på då och då.

Måndag 14 januari

Nu står Annika Larsson-Eldeklints Piraya på ridskolan igen, för att avlasta ridskolehästarna nu när så många är halta.

Lördag 12 januari

Välkomna tillbaka till en ny härlig termin! Mycket har hänt sedan sist, vi kan börja med att Jack har blivit såld till Sara Nilsson, undersökningarna och röntgen av hans skada har visat frakturer i hasen, som man hoppas ska läka med tiden.
Vår trotjänare Savoy som börjat bli till åren har också blivit såld, till Elin Hellström som tävlade honom för några år sedan, de har nu packat väskorna och flyttat till Skåne där Elin pluggar. Olympia visade sig inte passa riktigt som ridskolehäst och har nu blivit såld, till Daniela Dahlin, men hon kommer stå kvar på ridskolan månaden ut eftersom det är lite ont om friska hästar i verksamheten just nu.
Lady Suzette har blivit behandlad och ombehandlad flera gånger under hösten utan att bli bättre i sitt bakben, så vi får se om veterinärerna hittar någon orsak till det.  Sölwe är lite knackig i sina bakben och vilar. Soleil är halt och har varit på klinikbesök och fått några veckors vila till att börja med. Calibra är ombehandlad i sitt bakben, men verkar vara på bättringsvägen.
Ridskolan letar nu nya hästar som ersättare till dom vi sålt, vi har en häst på gång från Estland och den bör komma om 1-2 veckor.
Incognito fungerar bra i verksamheten, och lär sig mer och mer hela tiden.
Carola Wallin-Sjöbergs häst Remember Me "Mia" vikarierar som ridskolehäst tills vidare nu när det är så många som är halta.

 

2007

Fredag 2 november

Nu har ridskolan köpt ponnyn Gunpowder som fortfarande sköter sig bra! Vi har en till häst på prov, en trevlig Polsk valack som heter Incognito, han står just nu i karantän. Lady Suzette är fortfarande inte bra i sitt bakben och har varit på återbesök på kliniken och blivit behandlad och har nu boxvila. Jack har oturligt nog blivit sparkad på ett bakben och även han varit på klinikbesök, men undersökningarna visade inget så han får äta medicin och vila tills svullnaden gått ner. På torsdagskvällen åkte Camilla Rickardsson (häst) och Frida Lindman (ponny) till Sundsvalls RK för att delta i Distriktsfinalen för ridskoleryttare i Dressyr. Vi kan nu stolt meddela att Camilla och Charmör vann distriktsfinalen för lektionshäst och Camilla har alltså gått vidare till Riksfinalen! Stort grattis!

Torsdag 11 oktober

Dax för en uppdatering av vad som händer och sker på ridskolan! Den nya hästen Olympia fungerar väldigt bra på lektionerna och kommer att få stanna. Vi har även en ny ponny på prov, en brun valack som heter Gunpowder, "Knallen" kallas han. Lilla Lady Suzette har gjort illa ett bakben i hagen och har boxvila sedan ca två veckor tillbaka, men hon är på bättringsvägen och ska på återbesök på kliniken inom kort. Jack har lite ont i sina framben och vilar för tillfället, men förhoppningsvis är det inget allvarligt. I övrigt mår hästarna bra och är pigga och fräscha!

Tisdag 28 augusti

Nu är ridskolan i full gång igen efter ett skönt sommarlov! Det har blivit ändrade planer på hästfronten, Lindholms It har fått åka tillbaka till Uffe och vi har bytt ut honom mot en äldre häst som kan mera, ett brunt sto på 11 år som heter Olympia, hon verkar väldigt trevlig, hon står just nu i karantän med en annan privathäst.
Nya regler för återridning av ridlektioner gäller från i höst p.g.a. att det är fullt i nästan alla ridgrupper, mer om detta kan du läsa i länken på startsidan.

Måndag 6 augusti

Hej allihopa, nu är det inte lång tid kvar tills ridskolan börjar igen, håll ut! Hästarna har haft ett långt skönt sommarlov och imorgon ska de få komma in i stallet och börja sova på nätterna så de är pigga tills nästa veckas ridläger och ridskolestarten. Förra veckan flyttade vår trotjänare Diana till ett nytt hem eftersom hon blivit rätt gammal, hon bor numera i Långsele och är sällskap till en annan häst.
I helgen som varit så var det Saluhästvisning, ridskolan letade där efter lämpliga ponnyer som ersättare till de vi sålt. Vi hittade en valack på 8 år som heter Wiggen och ett sto på 10 år som heter Lady Suzette. "Inge" eller Lindholms It som han egentligen heter ska få stanna på ridskolan och Sara ska rida och utbilda honom under hösten. Vi hörs snart igen!

Fredag 15 juni

SOMMARLOV! Nu har alla ridskolehästar sommarlov. I veckan som va så har det varit ett av totalt tre ridläger som ridskolan anordnar i sommar, de andra två lägren körs i slutet av sommaren. Vissa av hästarna är utlånade som sällskap till andra hästar under sommarvilan. "Inge" och Claus står kvar på ridskolan någon vecka till, Sara ska rida och utbilda dem lite innan de får semester. En av våra trotjänare, Elektra, har blivit till åren och pensionerats från ridskoleverksamheten, så hon är såld till en familj i Häggvik.
Kom ihåg Saluhästvisningen 4-5 augusti! Hjälp gärna till med något då, så blir vi jätteglada! Ha nu ett riktigt bra sommarlov så ses vi till hösten!

Fredag 1 juni

Terminen lider mot sitt slut och hästarna längtar med all säkerhet efter ett härligt sommarbete. De flesta av dem går ute och äter på nätterna för att vänja magen vid gräset efter att ha ätit hö hela vintern. Den nya hästen "Inge" har fått flytta in i stallet men går inga lektioner ännu, lilla Claus har funnit sig bra i sitt nya liv som ridskolehäst och fungerar bra på lektionerna, han lär sig mer och mer hela tiden.
Imorgon lördag är det öppet hus på Nordviksskolan med hästuppvisningar av olika slag m.m. bland annat en kadrilj av och med sex tjejer från ridskolan, ridskolehästarna som åker dit är Charmör, Gaucho, Fanny, Natanja, Dollar samt privatponnyn Paddy. Dagen börjar kl 10.00 och 10.30 är hästparaden där alla deltagande hästar visas och därefter rids kadriljen, den visas även en gång till på eftermiddagen, kom gärna och titta!

Fredag 4 maj

Hej igen! Hästarna som stod på baksidan är nu helt friska och drygt tre veckor har gått sedan friskförklaringen. Den stora svarta valacken Gulliwer har fått åkt tillbaka till hästhandlaren, och den lilla ponny skäcken Claus "Gustav" har fått flytta in i stallet. Det har även kommit en ny häst som ska gå i skogshagen tills vidare, en brun valack som heter Inge och är 5 år. Han står i karantän i den hagen, så ni får inte klappa på honom.
Optima har blivit såld till en familj i Nyland, men kommer säkert och hälsar på lite nu och då :-) De andra ridskolehästarna är pigga och fräscha, peppar peppar. På söndag är det klubbtävling i hoppning och många av dom ska vara med och tampas om rosetterna!

Tisdag 10 april

Hej, hoppas ni har haft en trevlig Påsk helg! I helgen har det varit hoppträningar för Niclas Parmler i ridhuset. Som vissa av er kanske sett står det två nya hästar i stallet, det är Sara Nilsson som ska rida dem lite under några veckor åt deras ägare. Fux stoet heter Piraya och den bruna valacken heter Lord Wilhelm och är 3 år.
Hästarna på baksidan har blivit mycket mycket bättre och en veterinär ska titta på dem den här veckan.
Det har hänt en tråkig sak också, och det är att en utav stallkatterna, Diablo, har blivit påkörd och dött. Så nu är det bra om vi alla kan vara extra snälla med den andra katten Diesel som är kvar.
På söndag är det klubbtävling i dressyr för dem som vill tävla, sista anmälningsdag är imorgon onsdag.

Tosdag 22 mars

Hej! Som ni ser på förstasidan så har våra nya hästar oturligt nog drabbats av sjukdomen kvarka. De har stått för sig själva under hela tiden de varit hos oss så spridnings risken till ridskolans hästar bör därför vara liten. Personal som hanterar hästarna är noga med att byta kläder och doppa skor och händer i bakteriedödande vätska innan man lämnar hästarna. I enighet med veterinär och länsveterinär körs ridverksamheten på som vanligt. Baksidan av ridhuset där hästarna står är avspärrad och det är förbjudet för alla utom personal att besöka hästarna.
Andra nyheter nu, Soleil och Diana var på återbesök på kliniken förra veckan och friskförklarades vilket känns mycket skönt. Optima ska ta det lite lugnt ett tag. I övrigt är hästarna pigga och glada.

Torsdag 8 mars

En liten snabb uppdatering: Ridskolan har inhandlat två nya pållar. En stor svart valack som heter Gulliwer och är 6 år och en isabellskäck ponny valack som vi inte har något namn på ännu, troligtvis islandshästkorsning, som är ca 5 år och verkar jättesnäll. De står i karantän tills vidare så det är se men inte röra som gäller!

Onsdag 7 mars

Hejsan! En uppdatering om läget i stallet följer här. Hästen Max som ridskolan lånade har åkt tillbaka till sin ägare. Ridskolan har köpt en ny häst, en mörkbrun valack född 2002 som heter Novelle. Soleil har varit halt en tid men är på bättringsvägen. Efter att ha varit till salu länge och väl så har äntligen Jahua fått ett nytt hem, hos en dressyrintresserad tjej i Timrå, ett stort lycka till säger vi till dem!

Lördag 10 februari

Dax för hästnytt igen! Arminda har sålts till familjen i Ramsta som hade henne på prov, och enligt utsago är både Arminda och familjen nöjda! Oboy däremot fungerade inget vidare på ridskolan, han tyckte det var lite för kul att bli riden och det resulterade i att Malin låg på backen mer än en gång, så han har åkt tillbaka och bor nu alltså med Arminda. Bonita, Natanja, Sir William och Elektra är under igångsättning efter sina åkommor, vilket är mycket positivt!
Nu till en tråkigare nyhet, och det är att Márta har lämnat oss för de evigt gröna ängarna, hon har som ni vet varit halt en längre tid och chansen att hon skulle bli bra igen var mycket mycket liten, vi kommer att sakna henne..
Ridskolan har nu köpt ponnyn Calibra, och hon fungerar bra på lektionerna och är ju så otroligt söt!

Fredag 19 januari

Hej och välkomna tillbaka! Ridskolan är i full gång, dock med en del halta hästar. Bonita har blivit behandlad i sina ben men är på bättringsvägen, Elektra och Natanja ska på återbesök kommande vecka men det har gått framåt för dem också.
Sir William
har troligtvis ramlat i hagen och sträckt sig i ryggen så han vilar tills vidare. Även Márta är halt fortfarande, hon och Elektra står på baksidan ridhuset eftersom vi har en häst för mycket just nu. Sölwe däremot har piggat på sig bra och arbetar som vanligt igen. Ridskolan har även bytt ut några hästar, Orgentina som varit lite knackig under hösten har sålts till Lina Andersson som tävlade henne förut. Arminda är utlånad på prov till en familj i Ramsta och istället har vi deras c-ponny Oboy, en brunskimmel valack på 6 år på prov på ridskolan. Vi har även en mörkbrun häst som heter Max inlånad sen några veckor tillbaka, men han vilar för närvarande. Även en brun c-ponny på ca 9 år vid namn Calibra är på prov nu och hon funkar väldigt bra, peppar peppar.
Skönt att det äntligen kommit snö också! Ljust och fint och ingen is i hagarna. Ha det bra så hörs vi snart igen!

2006

Måndag 25 december

Nu har ridskolehästarna tagit jullov. Ridskolan kör igång igen måndagen den 8 januari. Vi fortsätter att hoppas på snö, även om det nu blev en grön jul denna gång.

God Jul & Gott Nytt År önskar Hästar och Personal på KfRK!

Torsdag 14 december

Det lider mot jul, och årets Lucia Show har gått av stapeln. En fin uppvisning med bl.a. uppvisning av handikapp ryttarna, tornespel med Jenny (Pampas) och Frida (Soleil) Lindman m.fl. Hoppuppvisning från HIL programmet med Josefin Eldeklint på Piri Piri och Madde Sjödin på Gaucho. Kadriljen "Devils & Angels" var ett populärt inslag där ena halva av gänget var vita änglar med vingar och gloria och andra halvan var röda djävlar med lysande horn, Camilla Rickardsson och Anna Fryksten hade totat ihop programmet, snyggt! Årets Lucia valdes Maj-Li Jönsson till, och hon tågade in på luciahästen Charmör. Stallbästis i år blev Sölwe, och stallhästis blev Ida Nilsson. Bankchef Magnus Pallin (Swedbank Ådalen) överlämnade 150.000 kronor till klubben, som ska användas till att isolera vårat kylskåp till ridhus.
Över till andra nyheter nu. Märta har varit ofräsch en tid och har undersökts på Dannero kliniken, hon vilar tillsvidare och ska på återbesök i januari. Natanja har också varit halt till och från och ska även hon åka på ett klinikbesök inom kort. Sölwe har nu börjat sättas igång igen, efter sin bakbens skada.

Söndag 12 november

Vi kan nu även presentera årets Klubb Mästare i dressyr! KM klassen gick
i LB:1 2006 för samtliga ekipage.

KM Lektionsponny:
1:a Linn Holmberg - Jahua
2:a Jonna Carlsson - Jahua
3:a Amanda Eriksson - Kilberry

KM Privatponny:
1:a Tina Myhrén - Caramell
2:a Josefin Eldeklint - Flower
3:a Emma Klint - Moonlight

KM Lektionshäst
1:a Madeleine Sjödin - Gaucho
2:a Magdalena Nordlund - Plexus
3:a Frida Lindman - Soleil

KM Privathäst
1:a Yannic Jönsson - Fricco
2:a Sara Nilsson - Actrice H
3:a Cecilia Eurenius - Nova Arnika

Stort grattis till er alla!
Lite andra nyheter, Sölwe vilar efter att ha gjort sig illa i hagen. Orgentina har också haft en liten vilovecka som stora damen behöver ibland. Annars är läget i stallet bra, alla tidigare halta hästar är igångsatta och fräscha.

Söndag 29 oktober

Vi börjar med en tråkig nyhet, och det är att trots operation, behandling och lång vila så blev inte Biggles bra i sitt bakben så han har fått galoppera vidare till de evigt gröna ängarna där han slipper ha ont.
Gladare nyheter är att vi kan presentera årets Klubb Mästare i hoppning:

KM Lektionsponny:
1:a Linn Holmberg - Dollar
2:a Frida Lindman - Fanny
3:a Amanda Eriksson - Kilberry

KM Privatponny:
1:a Josefin Eldeklint - Piri Piri
2:a Johanna Eldeklint - Basilika
3:a Anna Fryksten - Derryglin June

KM Lektionshäst
1:a Magdalena Nordlund - Plexus
2:a Chantale Niczko - Orgentina
3:a Jenny Lindman - Sölwe

KM Privathäst
1:a Carola Wallin-Sjöberg - Remember Me
2:a Madelen Skoglund - Jalle Index
3:a Emelie Sjölander-Wikström - Diamant

Stort grattis till er! Bilder på segrarna hittar du under Tävlingar.
Alla ridskolehästar ha fått nya fina bilder ni kan kika på under Ridskolan, Ridskolans Hästar. Tack till Daniela, Linnea och Camilla som fixat dem.
Under en tid nu har det rådigt hästbrist på ridskolan då Savoy skadade ett framben och fick vila, han är dock igång igen nu, Soleil skadade också ett framben men är snart igång igen. Espri är nu igångsatt efter sin frambens skada, Dollar lika så. Lappen och Nickis (Nicki Star) har nu åkt hem efter att ha vikarierat några veckor i verksamheten. Och som många nog sett har våra nya hästar Optima och Jack flyttat in i stallet.

Tisdag 19 september

Hej igen! Ridskolan har köpt en ny ponny och en ny häst, ett fux sto som heter Optima och är 10 år, och en brunskäck valack på 4 år och som heter Jack, båda verkar jätte trevliga. Elvira har flyttat från ridskolan, då hon ej passade i verksamheten. För övrigt är läget i stallet som så att Espri vilar efter att ha skadat ett framben i hagen, Dollar och Biggles vilar också, alltså ett stort bortfall på hästar just nu, men så istället har vår gamle vän Lappen (Roll Nils) ryckt in som ridskolehäst för en tid framöver för att avlasta de övriga hästarna.

Tisdag 5 september

Välkomna tillbaka till höstterminen 2006! Ridskolehästarna har haft ett långt och skönt sommarlov och är nu sugna på en ny termin. I mitten av sommaren skadade
Sir William
sig i ena bakbenet, men såret har läkt bra och han jobbar på som vanligt. Ridskolan har köpt en ny ponny, Arminda heter hon, ett brunskäck sto på 10 år.
Som många nog har sett så har vi fått ny jättefin pegasus inredning i vårt stall, och i samband med det så gjorde man även fler boxplatser, tre för ponny och tre för stor häst.
Saluhästvisningen som anordnades sista helgen i juli blev lyckad, många besökte arrangemanget och flera av hästarna som visades fick nya ägare. Löshoppnings clinicen för Niclas Parmler på saluhästvisningens andra dag var mycket uppskattad.
Ridläraren Sara Nilsson är nu tillbaka till sina ridgrupper på måndagar och onsdagar efter barnledighet. Övriga dagar är det Sussi, Malin och Carola som tar hand om ridlektionerna. Handikapp ridningen har Linnea tagit över, istället för Elin, som flyttat till Ö-vik.

Söndag 4 juni

Nu har ridskolan tagit sommarlov och alla hästarna går på bete, vissa är utlånade som sällskap till andra hästar men de flesta går tillsammans på ridskolebetet i Björknäs. Renoveringen av ridskolestallet har kommit igång också, spännande att se hur det blir när det blir klart!
Nu när hästarna har ledigt så passa på att väcka upp gamla minnen genom att ta en titt i det nyskapade Häst Arkivet, en lista med bilder över alla hästar som stått på ridskolan under åren. Arkivet hittar du under Ridskolan - Ridskolans hästar.

Fredag 19 maj

Biggles har nu varit på återbesök på kliniken, och allt såg bra ut. Han har ju stått i en liten sjukhage i ca en månad och blev nu överlycklig över att få gå ut i en vanlig stor hage igen! Biggles går nu på små promenader varje dag, och kommer att få fortsätta vila hela sommaren, han ska börja sättas igång till hösten.
Plexus är så här i terminens slutskede lite öm i ryggen och allmänt trött och less, så han får behandlingar av Anneli Book och tar det lugnt de sista riddagarna som är kvar.
Tävlings säsongen har börjat och vi har flera lag, både ponny och häst, hoppning och dressyr som ska ut och göra banorna osäkra för övriga lag ;-)
Sista riddagen är onsdagen den 31 maj, efter det går ridskolehästarna på bete och privathästarna som är kvar flyttar ut på baksidan ridhuset eftersom stallet ska renoveras.
Sista helgen i juli (29-30/7) är det Saluhästvisning, där behövs all hjälp vi kan få, så skynda att sätta upp er på något göromål under lördag eller söndag :-) Under v.32 och 33 är det ridläger och måndag v.34 slår ridskolan upp portarna för höst terminen igen!

Vi säger GLAD SOMMAR
till alla KfRK-fans och på återseende till hösten!

Fredag 7 april

Biggles har varit på besök på kliniken där man konstaterade att han hade en lös benbit i ena bakbenet. Han opererades i måndags och det gick bra. Han har just nu boxvila, så han och Pampas har bytt plats. Biggles har ont och vill därför lämnas ifred! Han är nu sjukskriven från lektionerna några månader framöver och kommer åka på återbesök på kliniken för att se att allt är bra. Nya bilder på Diana, Natanja, Orgentina, Elvira, Charmör och Actrice.


Tisdag 7 mars

Läget är under kontroll i stallet, Sara o Malin rider Elvira och några andra hästar för att utbilda dem vidare. Charmör har denna månad debuterat i voltige och handikappgrupperna, och det går bara bra. I söndags var det klubbdressyr i kylan. I L:C1 vann Ulrika Nordqvist - Miramis med 157p, L:B1 ponny vann Tina Myhrén - Caramell med 189p, L:B1 häst vann Jeanette Åsander - Gaucho & Sandra Byström - Gaucho båda med 185p, L:A1 ponny vann Tina Myhrén - Caramell med 230p och L:A1 häst vann Cecilia Eurenius - Nova Arnika med 217p. För att se alla resultat klicka här.
Nu under sportlovs veckan så tar ridskolehästarna så som många andra en välförtjänt vila, besök gärna alla olika aktiviteter som ridskolan och u-sek/HIL anordnar under veckan!

Fredag 13 januari

Välkommen till vårterminen 2006! Ridskolan är nu i full gång igen. Charmör har nu blivit åldersbestämd genom en kontroll av hans tänder till att vara 9 år.

2005

Onsdag 28 december

Trots behandlingar mot hälta och mycket vila blev inte Lois Lane bättre i sina ben, hon har nu fått galoppera vidare till de evigt gröna ängarna.

Onsdag 21 december

Nu lider det mot jul igen, och ridskolehästarna mår bra allihopa. Vi har köpt in två nya hästar från Alfta Hästsport som står i karantän på baksidan, ett skimmel sto som heter Elvira och en svart valack vid namn Charmör. De verkar jätte snälla och trevliga båda två, nu under karantän tiden så rids och sköts de av Sara Ek.
Ridskolan tar jullov och stänger imorgon den 22 december och öppnar igen den 9 januari, detta för att hästarna ska få ett lugnt och skönt jullov.

God Jul & Gott Nytt År!

Torsdag 24 november

Läget i stallet är som följer, Diana vilar och får penicillin eftersom hon fått en infektion i sitt högra bakben. Lois Lane står hemma hos Malin och vilar sig, och Malins nya häst Killigrews Rozcoe "Filip" står på ridskolan i stället. Nu finns äntligen bilderna från jubileums festen under "Bildgalleri". Lotta Månsson träningen har blivit inställd p.g.a. för få anmälda.
Har uppdaterat med lite länkar och info om bl.a. Sara Eks häst Class of It's Own.
På söndag är det Skyltsöndag och då drar vi ut på ponnyridning på stan med Fanny, Jahua och lilla Backsippa, kom och hälsa på oss vet ja, och ta med alla småsyskonen! :-)

Torsdag 10 november

Vi börjar med att säga att jubileums festen var ett mycket lyckat arrangemang, stort tack till alla som hjälpt till och alla som kom! Jubileums tröjor av olika modeller finns att köpa i Café Barbacka, inom kort ska det även finnas ridstrumpor med KfRK på, stöd klubben och skynda att fynda till jul!
Vi kastar oss raskt över till KM i hoppning och dressyr som avgjorts under hösten.

Segrare KM hoppning 18/9: Lektionshäst: Sofia Näsmark - Orgentina, lektionsponny: Linda Jacobsson - Natanaja, privathäst: Sofia Wängdahl - Blondie, privatponny: Sofia Klint - Paddy.

Segrare KM dressyr 29/10: Lektionshäst: Jeanette Åsander - Gaucho, lektionsponny: Maria Palmqvist - Biggles, privathäst: Josefine Eldeklint - Royal Victory, privatponny: Tina Myhrén - Caramell.

Alla ridskolehästar är pigga och fräscha, utom Lois Lane som blivit halt. Teori veckan v.44 bjöd på en hel del kuligheter såsom bl.a. hoppclinic med Nina Wengelin, rykttävling och märkestagning. Slutligen ska jag också meddela att dressyr träningen den 18/11 för Sussie Rudholm tyvärr har blivit inställd.
 

Tisdag 20 september

Ytterligare en ålders korrigering har kommit till känna, Sölwe visade sig vara 8 år istället för 5. På Plexus och Sir William stämde dock åldern så de fortsätter vara 11 respektive 5 år året ut! :-)
 

Fredag 9 september

Efter ytterligare en genomgång av hästarnas tänder inför införskaffandet av hästpass till alla våra ridskolehästar så visade det sig att Bonita var 10 år istället för 15, och Espri 15 år istället för 11.
Nu finns även bilder på Diesel & Diablo under "Ridskolan".

Torsdag 25 augusti

Nu är ridskolan i full gång igen! Under sommaren har flera tävlingar ägt rum på anläggningen, och flera ridskolehästar har varit med och tävlat! Saluhästvisningen som anordnades sista helgen i Juli blev lyckad, dock var det ingen saluhäst som passade till ridskolan.
När vi blivit tvungna att skaffa hästpass till alla våra hästar uppdagades det att några av ponnysarna har haft "fel" ålder. Biggles visade sig vara bara 6 år gammal, och Elektra och Diana var hela 15 respektive 17 år!
Lois Lane har under sommaren behandlats för hälta, men har nu blivit friskförklarad. Hon är nu till salu, då hon inte fungerar som ridskolehäst och behöver en privatryttare.
Helgen som varit har flera ridskolehästar varit i Timrå och tävlat. Fina framgångar blev det för Chantale och Orgentina som var placerad i både 1.00m och 1.10m på lördagens storhästtävlingar. Under söndagen var Maria och Biggles felfri i både LD och LC, och Maya och Natanja dubbelt felfria i både LC (dock utanför placering där) och i LB (där kom dom sjua). Grattis till er!
Hej då får vi säga till ridskolehästarna Dollar och Natanjas ungdomssatsningsryttare Hanna Nordén, som flyttat till Stockholm, och Maya Nyberg, som flyttat till Härnösand...

Söndag 29 maj

Lois Lane skall till veterinären om ca två veckor för att kolla upp sina framben, hon vilar fram tills dess. Annars mår alla hästar bra bortsett från att Gaucho och Plexus ådragit sig några små skavanker, dock inget av större betydelse. Snart ska alla hästar på en välförtjänt semester fram till augusti då ridlägren börjar. Passar samtidigt på att informera om att det blir Saluhästvisning i sommar! OM vi får funktionärer som kan hjälpa oss genomföra detta förståss, anslag finns i Café Barbacka, så skynda nu dit och skriv upp er! ;-)

Lördag 7 maj

Nu är det vår och härligt ute! Idag har vi haft en lyckad Hippo Hopp dag i ösregn på ridskolan med många olika uppvisningar och aktiviteter. Det är tur att vi har ridhus!
Vår gamle vän Brolin har flyttat till ridskolan igen, och står på baksidan av ridhuset tillsammans med Mondeo, och där ska de stå fram till betet. Ridskole hästarna är pigga och fräscha men längtar nog till sommarvilan. Lois Lane och Orgentina har bytt plats i stallet så nu står Orgentina återigen i box. Nu finns nya bilder från Klubb dressyren den 23/4 på Bildgalleriet!

Torsdag 7 april

Espri och Lois Lane är igångsatta efter sina åkommor och kommer att börja gå fler lektioner framöver. Sir William håller på att bli ridskolehäst på riktigt och går med på fler och fler lektioner. Han har gjort mycket stora framsteg sen i höstas och utbildas dagtid och på helger av Daniela då han löshoppas och rids ut bland annat.

Onsdag 16 mars

Nu var det ett tag sen hästnytt uppdaterades men läget är som följer; Mozart har flyttat till Ramvik och lever pensionärsliv där tillsammans med en annan Fjordning, Jessica Karlström är hans nya matte. Lois Lane och Espri har av olika anledningar vilat sen några veckor tillbaka. I övrigt mår alla hästar bra! Det enda som varit är att nästan alla våra instruktörer varigt sängliggande i omgångar den senaste tiden, men dom piggar nog snart på sig ;-)

Fredag 11 februari

Sölwe och Lois Lane har kommit igång bra i lektionsarbetet och är omtyckta av många. Malin har varit framme med klippmaskinen och befriat Sölwe från sin tjocka päls. Daniela har uppdaterat sidan med bilder på Sölwe, Lois Lane, Pampas & Mondeo.

Tisdag 25 januari

Vi har fått ytterligare tillökning på häst sidan, en jättesöt brun stadig valack som heter Sölwe och är 5 år, han är en korsning mellan New Forest/Welsh Cob/Halvblod.

Onsdag 12 januari

Välkomna tillbaka efter ett skönt jul uppehåll! Stallet har varit stängt så att hästarna har fått en jätteskön vinter vila dom också. Ridskolan har köpt in en ny häst, ett skimmel sto som heter Munsboro Lois Lane som är 11 år. Under lovet har vi satt igång Bonita efter senskadan hon haft och hon går nu lektioner igen som vanligt. Sir William kommer även han att börja gå lektioner nu.

2004

Torsdag 25 november

Det har börjat bli kallt ute och hästarna är lite extra pigga och glada av kylan. Den nya hästen Espri har nu flyttat in i stallet och han och Fanny har börjat gå lektioner i liten skala. Sir William rids av Sara & Daniela terminen ut för att lära sig lite mer. Bonita har sträckt en sena och har varit halt ett tag, men ska börja sättas igång så smått framöver. Good Luck och Amadeus blev inte bra i sina ben och har därför fått galoppera vidare till de evigt gröna ängarna. Det har kommit två nya stallkatter till ridskolan, två kattbröder som heter Diesel och Diablo.

Tisdag 16 november

Ridskolan har köpt in två nya hästar, Fanny som är en svart ponny på 7 år och Sir William som är en brun häst på 4 år. Amadeus står på baksidan med ytterligare en ny häst, en skimmel valack på 12 år vid namn Espri.

Torsdag 21 oktober

Jahua är vårt senaste tillskott, hon är 6 år, jätte trevlig och under utbildning. Brolin är pensionerad och Natinne och Abgar är sålda. Vi är på gång att köpa in två hästar till av Putte. Good Luck och Amadeus är under behandling och Plexus är nu igångsatt efter en tids skada.

Torsdag 17 juni

Plexus och Elektra går nu på lektioner och har anpassat sig ganska bra till sitt nya liv. Amadeus har inte varit riktigt fräsch under en tid och har fått vila. Han har också fått behandling av en hästmassör och ska nu få ta igen sig ordentligt under sommaren så att han förhoppningsvis är "fit for fight" till höstterminen. Snart ska alla hästar få gå på bete och bara njuuuta! Det är dem väl förunnat och vi hoppas att de kommer tillbaka pigga och utvilade till höstens jobb.

Onsdag 21 april

Kounellis visade sig ha en pålagring i ett bakknä så därför har vi byt ut honom mot Erland. Erland har dock fått byta namn och heter numera Plexus. Amigo fungerade inte riktigt bra så vi har bytt ut honom också mot ett svart ponnysto som vi har döpt till Elektra. Båda hästarna ska ridas igång av instruktörerna och kommer förhoppningsvis att kunna sättas in i verksamheten så snart karantäntiden är över. Orgentina var med och visade upp sig vid hästens dag på Dannero den 18 april. Hon och Lina Andersson var där med i en höjdhoppning och Tina hoppade så högt som 1.65 m. Fantastiskt bra! Natinne har fått behandling av en hästmassör och förhoppningsvis ska hon bli trevligare att rida. Gaucho har varit i Timrå och tävlat dressyr. Han och Johanna Nyberg deltog i Kramfors dressyrlag i division 2.

Fredagen den 6 februari

Kounellis har oturligt nog blivit halt på ett framben och vilar därför, men vi hoppas att det är av övergående natur. Märta har börjat ridas av Camilla Rickardsson i ungdomssatsningen och det är också meningen att Kounellis ska ridas av Christine Adamsson i densamma. Vi önskar tjejerna lycka till och hoppas att de och hästarna trivs med varandra. 

Onsdagen den 21 januari

Nu har vårterminen startat och hästarna verkar pigga och utvilade efter en skön jullovsvila. Kounellis och Diana har börjat gå lektioner och de fungerar bra i hästgruppen. Amigo kommer att ridas av Sara ett tag framöver. 

2003

Tisdagen den 16 december

Nu börjar vi se slutet på höstterminen och hästarna ska få ett välförtjänt jullov. Alla hästar är för närvarande pigga och glada, förutom Gaucho som har fått ett sår på manken vilket gör att han inte kan gå med sadel. De nya hästarna flyttar in på fredag och sedan kommer de att ridas av personalen under jullovet. Nu tar hästnytt ledigt fram till nästa termin och önskar alla läsare en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Tisdagen den 2 december

Nu var det länge sedan det kom några nyheter i hästnytt, men nu äntligen...  Som väl alla vet så har också Chess och Missy fått åka till hästhimlen. Båda två hade spatt i sina hasar och prognosen för tillfrisknande var dålig. För tillfället är alla hästar utom Amadeus, som har gjort illa sig och är halt, pigga och fräscha. Märta har vilat ett tag efter att hon vrickat sig, men har nu precis satts igång. Ridskolan har köpt in tre nya hästar istället för dem som vi har måstat ta bort. Det är ett stort brunt halvblod som heter Kounellis, en brun ponny som heter Amigo och en skimmelponny som heter Diana. Alla tre hästarna är importerade från Holland och de två bruna är tävlade i hoppning. De står för närvarande i karantän och kommer inte att börja gå i ridskolan förrän nästa termin. De verkar snälla och trevliga och vi hoppas att de kommer att fungera bra i verksamheten.

Onsdagen den 8 oktober

Penny blev inte bra i sina ben så därför har hon nu fått sluta på ridskolan och istället åkt till de evigt gröna ängarna. Vi kommer alla att sakna Penny. Orgentina och Lina Andersson har debuterat i 1.25 hoppning och gick nolla i grundomgången! Bra jobbat Tina och Lina. Natanja är halt så hon får vila ett litet tag.

Söndagen den 28 september

Extra hästnytt! Orgentina och Lina Andersson har kvalificerat sig final i Agrias riksmästerskap för lektionsryttare på Strömsholm! Finalen går den 26 oktober och vi önskar dem lycka till! Kilberry och Camilla Rickardsson placerade sig på en hedrande 2:a plats i LC:2 vid Kramfors lokala dressyrtävlingar för ponny i dag. Missy är behandlad i sina bakhasor, men prognosen är oviss. Mer info om Missy kommer senare. Mozart, Kilberry och Natanja har blivit fint klippta av Malin, så nu slipper de svettas så mycket i sina långa pälsar! Märta och Biggles har acklimatiserat sig bra till ridskolearbetet. De går nu ungefär två lektioner per dag och sköter sig bra.

Tisdagen den 24 september

Penny har varit på veterinärundersökning på ATG-kliniken i Sundsvall och det visade sig att hon inte är bra i sina framben. Eftersom Penny har varit dålig från och till under en längre period och inte blivit bra trots många behandlingar så måste hon förmodligen sluta som ridskolehäst. Missy har inte sett riktigt bra ut i sitt tidigare dåliga bakben och hon ska också åka till kliniken för undersökning. Då får vi veta om även hon måste sluta sitt arbete på ridskolan. Orgentina/Lina Andersson  och Natanja/Sofia Klint ska representera Kramfors Ridklubb på Agrias riksmästerskap i hoppning  för lektionsryttare. Distriktsuttagning sker på Näset den 27/9 och vi önskar dem Lycka Till! I övrigt är ridskolehästarna friska och krya och vi får hoppas att det håller i sig!

Onsdagen den 27 augusti

Natanja och Kilberry blev placerade i samtliga klasser under helgens hopptävlingar i Sollefteå! Stort grattis till deras ryttare Sofia Klint och Camilla Rickardsson samt deras instruktör Sara Nilsson. Vissa av hästarna har nu fått nya sadlar. De lyckliga är: Biggles, Märta, Natanja, Kilberry och Savoy. Missy har börjat gå på lektioner och det verkar ännu så länge bra, men tiden får utvisa hur hon egentligen mår.

Fredagen den 22 augusti

Biggles och Märta har nu börjat gå så smått på lektioner och de verkar fungera bra. Missy har kommit hem från sitt egna lilla bete hos Anita och Göran Eriksson och hon har ridits av Malin och Karin under den senaste veckan. Hon ska sättas in i ordinarie lektioner nästa vecka och sedan får vi se hur hon fungerar efter vilan. Orgentina  har varit och tävlat hoppning i Ö-vik. Savoy, Soleil och Natinne har tävlat hoppning i Sollefteå. Natanja och  Kilberry har tävlat dressyr i Timrå, och de ska även tävla hoppning kommande helg i Sollefteå. Hästarna är friska och lite tjocka efter betet. De går fortfarande ute om nätterna och de får fortsätta med det så länge det är bra väder.

Fredagen den 25 juli

Ridskolan har köpt in två nya hästar, ett tioårigt brunt halvblodssto som heter Márta. Márta är född i Ungern men har det senaste sju åren bott i Sverige och varit privathäst. Hon har tävlat hoppning 1.10-1.20 och vi hoppas att hon kommer att fungera bra i sitt nya liv som ridskolehäst. Den andra hästen är sexårig D-ponnyvalack som heter Biggles. Han är brunskäck och jättesöt och han kommer förmodligen att bli ridskolans nästa stallbästis! Hästarna kommer inledningsvis att ridas av ridskolans instruktörer för att sedan slussas in i verksamheten. De övriga ridskolehästarna har gått på bete men har nu kommit tillbaka till ridskolan. På måndag ska de börja jobba igen, för då startar ridlägren. 

Tisdagen den 29 april

Gaucho och Orgentina har tävlat i helgen i dressyr respektive hoppning. Johanna Nyberg och Gaucho   red LB:1 i Timrå och Lina Andersson och Orgentina red 1 m resp 1.10 m i Sundsvall. Ingen placering för något av ekipagen den här gången, men de kommer igen! Dollar , Natanja och Abbe ska tävla dressyr i Njurunda den 4 maj. Vi önskar dem och deras ryttare, Kicki Adamsson, Sofia Klint och Elin Olofsson lycka till! I övrigt är alla hästar utom Missy igång. Hennes skada behövde längre tid att läka  än vi trodde, men hon är under igångsättning och väntas vara igång i mitten av maj. Det var allt för den här gången. Vi återkommer!

Tisdagen den 8 april

Nu har Gaucho börjat jobba så smått igen och han ser jättefin ut. Nu får vi hoppas att hans olycksperiod är över och att han får vara frisk och kry!

Onsdagen den 2 april

Nu var det länge sedan som vi hade några hästnyheter så nu kommer det en hel del. Håll till godo! Missy har varit halt ett längre tag efter en sträckning i hagen, men är nu på bättringsvägen och ska väl snart kunna börja jobba så smått. Gaucho är en riktig olycksfågel och har nu varit skadad i tre olika omgångar. Han får nu gå i en separat hage tillsammans med Missy, så får vi se om han kan hålla sig fräsch! Medina är en D-ponny som ridskolan har på foder. Hon går för närvarande 4-5 lektioner i veckan, samt rids ibland av Sara. Medina lär sig mer för varje vecka och har blivit omtyckt i stallet. Orgentina har varit ute och tävlat med bra resultat. Hon startade 1 m och 1.10 m på Timrås hopptävlingar och hon blev placerad (5:a) i 1 m och fick ynka 4 fel i 1.10 m. Bra gjort Lina och Tina! Natanja har kommit med i ungdomssatsningen och rids där av Sofia Klint. Sofia räknar med att starta i några tävlingar längre fram i vår. Amadeus har haft lite ont i ryggen under vintern och därför har han vilat från lektionerna och istället tömkörts och longerats. Han är nu åter igång och jobbar. Ja, det var allt för denna gång. Ha det så bra i snöslasket. Vi ser fram emot våren när vi kan rida ute i paddocken och ut i skogen på uteritter!

2002

Fredagen den 29 november

Kilberry vilar fortfarande men ska sättas igång lite lätt nästa vecka. Dollar har gjort sig illa och måste vila ett tag framåt. I övrigt är hästarna igång, men de börjar bli lite slitna efter en hel termins jobb, så det ska bli skönt med lite jullov även för hästarna. Eftersom ridskolans jullov är ganska kort i år så kommer vi inte att ha några jullovsaktiviteter till häst utan hästarna får två veckor när de är hellediga.

Onsdagen den 13 november

Nu är det riktig vinter och hästarna har piggnat till ordentligt i kylan. Kilberry är konvalescent efter att, förmodligen, ha gjort sig illa i hagen. Han är dock på bättringsvägen, så vi hoppas att han snart ska vara igång igen. Rocksie har lämnat ridskolan eftersom nästan alla trillade av henne... Hon har sålts till en tjej i Gnarp som ägde henne som unghäst och där kommer hon mest att gå som sällskapsdam till  andra hästar, men hon kommer också eventuellt att köras en del. Om det är någon som vill ha kontakt med den nya ägaren och höra hur det är med Rocksie så kan ni kontakta Anna Karin på ridskolan så ordnar hon detta. Gaucho har varit skadat i ett framknä men är nu åter igång. I övrigt är hästarna pigga och glada och fungerar bra på lektionerna. 

Fredagen den 13 september

Eftersom det är så fint väder så går hästarna fortfarande ute om nätterna. Alla verkar pigga och glada och peppar, peppar, ingen häst är skadad eller halt. Orgentina och Soleil var i Härnösand den 31 augusti och tävlade i hoppning. De tävlade 90 cm och laghoppning. Orgentina hade 0 fel i båda grundomgångarna och Soleil fick en mycket hedrande 2:a placering i 90 cm. Kommande helg, 14-15 sept ska Abbe, Kilberry, Dollar och Natinne tävla dressyr på våra hemmatävlingar. Vi önskar dem och deras ryttare lycka till.

Torsdagen den 1 augusti

Nu är skolhästarna tillbaka från sommarvilan och har fått börja arbeta så smått. Vi har dagläger i två veckors tid innan de vanliga lektionerna börjar den 12 aug. Hästarna är fräscha och fina, verkar tycka att det är kul att börja jobba igen. Lite sprall o bus ibland... Vi har flyttat om i stallet så att ponnyhästarna står tillsammans och privathästarna lite för sig.

Tisdagen den 11 juni

Skolhästarna går nu ute på bete om nätterna. De får komma in på förmiddagen, så de hinner vila några timmar innan lektionerna börjar. De första dagarna var de lite beteströtta, men nu har de börjat att vänja sig. Rocksie får inte gå på bete med de andra. Hon mår inte bra av för mycket gräs utan får gå i parkeringshagen med de privathästar som är kvar hemma.

Onsdagen den 22 maj

Våra skolhästar får nu gå i gräshage några timmar per dag för att vänjas in inför sommarbetet. Sömniga och mätta hästar när de kommer in på eftermiddagen! Bonita vilar tills vidare då hon har ont i ett framben. I övrigt är hästarna fräscha och fina. Den här tiden på året brukar de annars ofta vara lite trötta efter många månader i ridhuset. Vi försöker ha så många lektioner som möjligt på ridbanorna och i skogen för att hålla ångan uppe på hästarna de här sista veckorna på terminen.